Min blogg.

Håller på att läsa den israeliske judiske historieforkaren Ilan Pappes läsvärda bok: "Den etniska rensningen av Palestina". Det är en klargörande och omskakande redogörelse av Israels rensning av Palestinaska städer och byar före och efter självständighetsförklaringen 1948. Han bygger sin forskning bl.a. på omfattande arkiverade brev från Ben Gurion m.fl.
Denna rensning är nu inte bara ett historiskt fenomen. Den pågår fortfarande idag med demolering och tömning av palestinska byari Jerusalems utkanter, på södra Västbanken och i den israeliska Negevöknen. essutom stiftas lagar med samma syfte.
Vi kan inte och får inte säga som många sa efter 2:a världskriget: Vi visste inget.
I Ilan Pappes bok och i nedanstående länk finns tillräcklig information om den etniska rensning av Palestina, som har skett och som fortfarande pågår idag.
Dessutom outhärdliga bilder i länkens högerspalt, bilder vi inte får blunda för längre. En dag skall ondskan ta slut, men när?

http://occupiedpalestine.wordpress.com/2011/12/02/netanyahu-tries-to-hide-the-occupation-by-jonathan-cook/

Senaste kommentarer

09.08 | 07:05

Mysiga bilder!

15.02 | 12:21

Hejsan!
Skulle du kunna tänka dig att hålla i lite gudtjänst på ett boende i Falkenberg som jag ansvarar för någon gång i månaden hör gärna av dej. Maj Norén

29.08 | 20:06

Trevligt att hitta min dop präst ifrån Torslanda kyrkan år 1976.

23.01 | 14:33

Så fin tavla och för mig så symboliserar den frihet dina fina flyttfåglar.