Min blogg.

I måndags plockade jag mossa för julkrubban. Bra, eftersom det idag är frost och lite snö. Har idag gjort i ordning den gamla julkrubban, som funnits med i mitt liv så länge jag levt. Bakgrunden målade min pappa gissningsvis på 30-talet eller i början av 40-talet. De flesta krubbfigurerna har hängt med från början, kompletterade med giraff och häst och några nya får av oss yngre syskon på 50-talet. I min barndom var bakgrunden mycket bredare och själva stallet var uppbyggt av tre stenar. Bakgrunden har kapats allteftersom rummen har blivit mindre och stallstenarna byttes på 1960-talet ut mot en träkrubba. Bakgrunden gör att julkrubban i stort sett komponeras lika dan år efter år. Nu står den i vårt uterum tillsammans med grannen som jag också tagit in idag och pyntat på vårt speciella sätt: en Betlehesstjärna av halm  i toppen, en halmstjärna på varje julgransljus, hemslöjdstomtar och -stjärnor och -kulor. Inga girlanger och inga flaggor. 

Igår slog vi in julklapparna till barnbarnen och idag har Ulla har gjort i ordning skinkan och bakat pepparkakor och bondkakor. Nu räcker det med julförberedelser. Nu kan vi snart fira en skön avkopplande jul!
GOD JUL!

Senaste kommentarer

09.08 | 07:05

Mysiga bilder!

15.02 | 12:21

Hejsan!
Skulle du kunna tänka dig att hålla i lite gudtjänst på ett boende i Falkenberg som jag ansvarar för någon gång i månaden hör gärna av dej. Maj Norén

29.08 | 20:06

Trevligt att hitta min dop präst ifrån Torslanda kyrkan år 1976.

23.01 | 14:33

Så fin tavla och för mig så symboliserar den frihet dina fina flyttfåglar.