Min blogg.

Nu är det 3 sönd i Advent och den underbara vinterperioden, som varat i två veckor med kyla och snö, töar idag bort. Har hunnit med att åka skidor 3 gånger (45 km) i alla fall på Falkenbergs golfbana, där man spårat en 6-kilimetersslinga.
Hösten har inneburit mycket pluggande av arabiska. Har gått en nätkurs på Dalauniversitetet, med en fantastisk och mycket pedagogisk lärare. De har till skillnad från Umeå universitet, där jag studerade förra året, ett Skypeliknande digitalt klassrum, så att man ser läraren och vad hon skriver och så att man kan tala med varandra. Mycket bra! 
Under hösten har jag också haft glädjen att få leda en studiegrupp kring de kristna palestinska kyrkornas "Kairos Palestine". www.kairospalestine.ps
Julförberedelserna är numera inte så omfattande. Julkorven (10 m) gjordes i onsdags. Grönkålen och brunkålen skal vilken dag som helst lagas till. Julbrevet är skrivet och julgranen skall jag införskaffa i veckan. Den ska ju inte in förrän på lördag. När det gäller julklappar så ger vi barnbarnen. Vi vuxna som firar jul ihop ger en och får en julklapp var efter lottning. Skönt att inte drunkna i julklappar. Det blir så lätt att de skyler själva meningen med julen och dess budskap om frid på jorden.
Det ska bli jätteroligt att fira julen tillsammans med de flesta av "klanen".

God Jul på er alla!   مبرك عيد

Senaste kommentarer

09.08 | 07:05

Mysiga bilder!

15.02 | 12:21

Hejsan!
Skulle du kunna tänka dig att hålla i lite gudtjänst på ett boende i Falkenberg som jag ansvarar för någon gång i månaden hör gärna av dej. Maj Norén

29.08 | 20:06

Trevligt att hitta min dop präst ifrån Torslanda kyrkan år 1976.

23.01 | 14:33

Så fin tavla och för mig så symboliserar den frihet dina fina flyttfåglar.